Surfen, wat voor jou?

Surfen (of golfsurfen) is de meest oorspronkelijke vorm van boardsporten die er is. Het surfen is begonnen in Hawaï op houten boards. Bij golfsurfen gebruik je de golfslag van de zee om staand op een board vooruit te gaan. Sporten als skimboarden, windsurfen, kitesurfen, maar ook skateboarden, snowboarden en wakeboarden zijn hieruit ontstaan.

Er zijn 2 soorten surfboards, dat is het longboard en het shortboard. Het longboard is, zoals de naam als zegt, veel langer dan het shortboard, ook is het veel zwaarder. Om te beginnen is het longboard veel makkelijker, omdat het veel stabieler is. Het shortboard is veel kleiner, het is veel minder stabiel, maar je kan er scherpere bochten mee maken en mooiere trucs. De meeste surfboards hebben een leach, dat is een touwtje dat aan je surfboard zit en dat je aan je been moet vastmaken. Zo hoef je je surfboard niet heel de tijd te gaan halen. Er zitten ook nog 3 vinnen aan de onderkant, 1 grote en 2 kleine, dit is zodat je beter kan sturen. 

Wist je dat...

* Als je surfen wilt leren het best een longboard kunt gebruiken?
* Je in Nederland langs de kust ook goed kunt surfen? Je hoeft zeker niet helemaal naar Hawaï voor goede golven!

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC worden ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bekijk filmpjes

Filmpje surfen op Vlieland