Steppen of autopedsteppen, wat voor jou?

Of je nu twee jaar of honderd jaar bent, iedereen kan steppen. Op de step naar school, naar de supermarkt, trainen, wedstrijd steppen, toertochten maken of wereldkampioen worden. Alles kan op de step! Het steppen als een volwassen sport bestaat al zo'n 30 jaar en ontwikkelt zich als een sport die meer en meer sportieve mensen trekt. Een step en een paar sportschoenen zijn voldoende. De autoped of step om mee te sporten ziet er iets anders uit dan de step die je misschien gewend bent. Het belangrijkste verschil zit 'm in het grote voorwiel. Hiermee kun je nog sneller.

Een beginnend stepper zal ontdekken dat met name de buik- en liesspieren aangesproken worden (afgezien van de beenspieren natuurlijk!).  De afstanden die gestept worden variëren van 10 tot 240 km. Een voordeel is dat de sport weinig blessureleed kent. Ook als bijsport kan het steppen van grote waarde zijn voor b.v. fietsers, lopers en schaatsers. En -niet onbelangrijk- steppen is gewoon leuk!

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoudt voordat je je aanmeldt voor een activiteit? In het sport ABC worden ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bekijk filmpjes

autopedsteppen (vanaf 0.21)